Steder vi skal besøge i Vietnam

vietnam-must-sees2I forbindelse med planlæggen af vores rejse snakker vi selvsagt meget om, hvilke steder vi gerne vil besøge, og hvilke vi kan undvære. Vi vil selvfølgelig aller helst se det hele, opleve det hele, besøge alle landene og alle byerne. Men det er hverken realistisk tidsmæssigt eller økonomisk. Så vi har besluttet, at kvalitet fremfor kvantitet må være det bedste på sådan en rejse – hellere bruge meget tid på at opleve så meget som muligt i hver land fremfor at halse igennem for at se så mange lande som muligt.

Et af de lande vi har på vores must visit liste er Vietnam. Jeg har tidligere været der i 2 måneder, og vil så gerne tilbage dertil. Heldigvis er min kæreste enig, han vil nemlig gerne se alle de ting, som jeg har fortalt om, og så er han meget interesseret i Vietnam krigen, så vi skal nok se en del museer. Vi har snakket lidt frem og tilbage, og er indtil videre kommet frem til følgende steder, som vi bare skal besøge. Måske du kan finde lidt inspiration, hvis du selv planlægger en rejse til Vietnam, eller måske har du nogle steder, som du kan anbefale? I så fald er du velkommen til at give lyd i kommentarfeltet 🙂

Sapa
Som jeg husker Sapa, er det noget af det smukkeste, jeg nogensinde har set. Det er en bjergby, som næsten ligger på grænsen til Kina, og naturen er næsten ubeskrivelig smuk. Her skal vi nyde udsigten og på vandreture.

Hanoi
Vietnams hovedstad er et must-see for os. Det er en kæmpe by med et stort udvalg af museer, kultur og madlavning. Vi skal i hvert fald se Ho Chi Minhs Mausoleum og Ngoc Son templet. Desuden er der ikke langt fra Hanoi til Halong Bay, som vi også skal se.

Halong Bay
Er på listen over verdens 7 natur vidundere, og der er simpelthen så smuk. Da jeg var der i 2012, var det desværre rimelig overskyet, så jeg glæder mig til at komme tilbage.

Hué
Er så vidt jeg ved en gammel kongeby, som skulle have rigtig mange fine pagoder, templer og bygninger.

Hoi An
Er en gammel kinesisk købmandsby, og den er simpelthen så fin. De fleste huse er gule, bygget i samme stil og så vidt jeg ved, er de også fredede. I dag er byen et sandt skrædder-mekka, med skrædder-butikker på de fleste gadehjørner. Der er et kæmpe marked, et stort udvalg af spisesteder og en rigtig fin strand.

Nha Trang
Der er egentlig ikke så meget specielt ved denne by. I sin tid var det vidst en rigtig backpacker-by med spændende mennesker fra nær og fjern. I dag siger rygtet, at det mere er blevet russernes svar på Sunny Beach. Men dertil det skal vi altså. Jeg har nemlig boet der i en længere periode, så jeg glæder mig til at komme tilbage og se byen igen. Desuden er der pæne strande og en masse forskellige aktiviteter at tage sig til samt gode muligheder for at dykke.

Da Lat
Det var franskmændene, der i sin tid byggede Da Lat (eller i hvert fald startede på det), og det bærer byen naturligvis præg af. Den ligner derfor ikke noget man ser andre steder i Vietnam, og så ligger byen i bjergene hvor det som regel er lidt køligere.

Saigon/Ho Chi Minh City
I dag hedder byen Ho Chi Minh City. Det er Vietnams største by og har tidligere været hovedstaden i Sydvietnam. Ligesom Hanoi har byen rigtig meget forskelligt at byde på. Herfra er der heller ikke langt til Cu Chi tunnellerne, som blev brugt under Vietnamkrigen. Dem skal vi også se.

Phu Quoc Island
Faldt over øen et sted på nettet og da det skulle være en rigtig paradis-agtig ø med det klareste vand, røg øen på listen med det samme. Vi ved ikke særlig meget om den, men glæder os meget til at besøge den.

Så sådan ser vores plan ud indtil videre, og vi kommer da også helt fra syd til nord, hvis vi følger den. Men meget kan nå at ændre sig, og mon ikke vi får skiftet lidt ud i destinationerne undervejs. Det er trods alt meget rart at have nogle gode ideer, selvom der skal være plads til spontanitet 🙂 41 dage til afrejse i dag! Wuhu!

2 thoughts on “Steder vi skal besøge i Vietnam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *