Oslo: første udenlandstur med baby

Oslo

Tilbage i maj måned, da lille P var lige knap 2 måneder, var vi et smut i Oslo. Vi var med Oslobåden og det var vores første lille udenlandstur som en familie på 3. Jeg kunne forstå, at mange synes, at det var ret vildt, at vi allerede tog ham med på sådan en tur, især fordi vi er førstegangsforældre. Men vi trængte virkelig til at tilbringe lidt kvalitetstid sammen, og vi er begge af den overbevisning, at så længe baby har sin far og mor (mest mor når vi taler om et ammebarn), og at alting foregår på babys præmisser, så kunne vi ikke se hvorfor vi ikke skulle tage afsted. Så det gjorde vi.

Og det var sådan en god tur. Virkelig! Vi startede med at komme lidt for sent afsted, og fordi lyskrydset efter Langebro var i udu, var der totalt kaos i trafikken. Da vi endelig kom til Østerbro, hvor vi parkerede bilen, var babyen sulten, men der var ikke tid til at holde amme-pause hvis vi skulle nå båden. Et spørgsmål jeg stiller mig selv mange gange i løbet af en dag: er det babys behov eller mit behov?

Og eftersom det i hvert fald ikke var babys behov at nå færgen, men derimod at få noget at spise, ja så var der jo kun en ting at gøre. Det resulterede i at jeg ammede mens vi gik de 1,5 kilometer, der var ud til båden. På det her tidspunkt vejede han omrking 6 kilo, og mine arme var helt ødelagte bagefter haha. Men vi nåede det og jeg følte mig som den vildeste powermom <3

Resten af turen gik så fint. Vi havde barnevognen med og puttede til lur på dækket mens vi fik en kold fadøl og en strawberry daquiri (uden alkohol ofc til dem, der går op i det). Om aftenen spiste vi bagels i vores kahyt og så en film. Til morgenmaden havde vi ham med i voksiposen og da vi gik i land i Oslo sov han i barnevognen.

Vi gik en lang tur rundt i Oslo, spiste burgere under åben himmel og hyggede os så meget. Selvom vi har været på samme tur flere gange før, så var det altså noget helt specielt denne gang. Det var også første gang, at vejret var så godt, at baren på dækket havde åbent. Det var altså mega hyggeligt.

Om aftenen havde vi bestilt bord på Explorers Steakhouse, som er det bedste spisested på båden efter vores mening. Det var lidt bøvlet fordi vi havde en træt og lidt utilfreds baby, der bare ikke ville sove medmindre han var i konstant bevægelse. Men vi skiftedes til at spise og til at vugge, og så gik det alligevel fint i sidste ende.

Så alt i alt var det en virkelig dejlig tur og vi kan klart anbefale at tage asfted – også med en lille baby. Rent praktisk så havde vi barnevognen med, som han sov lur i oppe på dækket lige da vi ankom. Ellers stod den låst inde i et rum på båden til selvsamme formål. I stedet havde vi ham i viklen eller i voksien med bæreplade i.

Selvom han aldrig har spildt tiden med at sove, og var vågen det meste af turen, så fungerede det så fint. Især i viklen hvor han kan sidde og kigge ud. Vi havde bestilt en kahyt med dobbeltseng, og så sov han bare i midten ligesom han gør herhjemme.
Alt i alt en rigtig dejlig første udenlandstur med baby <3


Til højre: mig der går baglæns og ammende ombord på Oslo båden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *