Marcs rejseberetninger – Refleksioner

Marcs rejseberetninger #2

Rejseberetning #1 kan læses her.

Hej Hej, ja så fik jeg taget mig sammen til at prøve at skrive lidt igen. Det er godt nok ikke blevet til så meget fra mig af, men det er sgu også lidt svært når min søde kæreste er så god til at skrive om det meste, synes I ikke?.. Derfor vil jeg nok også bare reflektere lidt mere over mine egne tanker i dette indlæg. Der er godt nok sket mange ting siden sidst, som I kan læse igennem bloggen. Så mange minder er etableret. Jeg er bl.a. blevet dykker, hvilket var den sygeste oplevelse! Det kan slet ikke beskrives, den oplevelse det er når man bare synker ned under havets overflade.. Det vil jeg klart anbefale alle.

Vi endte med at være 45 dage i Thailand. Et fantastik land, som byder på så mange kontraster. Og det har jeg virkelig nydt. Vi har sgu haft det godt, haha.

Vi har dykket, slappet af ved pool eller strand, festet under palmer på strande osv osv.. Det lyder ikke helt slemt vel? Og da slet ikke hvis du sidder og læser dette i det kolde DK, haha 😉

Jeg har nok også fundet ud af at jeg er lidt mere til gode forhold! Det betyder bare meget for mig at jeg sover i en ordentlig seng i en ordentlig temperatur.. Men det er jo også de standarder vi er vant til hjemmefra.. Ikke at jeg ikke kan sove elendigt og uden AC, jeg gider det bare ikke mere 🙂

Pt er vi i Phnom Penh, hovedstaden i Cambodia, og jeg ligger i sengen med maveonde. Det er jo virkelig ikke sjovt når man har en mave på min størrelse 😉

Første stop i dette land var Siem Reap, hvor vi startede på børnehjem. 4 dage. Her havde vi fået en seng i et mega beskidt værelse dog med myggenet. Det værste var sengen og varmen! Madrassen var skæv med store huller, og gang lige det med 35 grader.. Jeg sov ca 5 timer sammenlagt de første 2 nætter.. Så nætterne her var virkelig nederen! Men når det er sagt, var det nu meget hyggeligt om dagen, og ungerne var rigtig søde, når de ikke grinte af min store mave og kaldte mig giant – ja det gjorde de sgu! Tror sgu fodboldtræningen bliver hård når vi kommer hjem (men også kærkommen).

Cambodja er ekstremt fattigt og meget beskidt! Thailand er jo virkelig rent i forhold til, og det startede jeg med at syntes var klamt. Faktisk har jeg ændret syn på en del ting i løbet af vores tur.. Bl.a. mht trafikken hernede.. Ja den er sindssyg, men den flyder sgu. Og der bliver ikke givet nogle fingre eller lign, folk er meget bedre til at tolerere og give plads til hinanden! Det kunne vi satme lære meget af derhjemme!

Nå, men her i Cambodja har vi set flere flotte, interessante og klamme ting. Angkor Wat, som er et af verdens syvende vidundere er virkelig imponerende! Jeg vil anbefale at tage til Cambodja alene af denne grund! Camilla laver også et detaljeret indlæg om dette 🙂 Så har vi været på knallert rundt her i Phnom Penh, og set lidt af Cambodjas sorte historie. Vi så fængslet S21 og Killing Fields i Chung Ek. Jeg ved ikke om nogen af jer kender historien bag Pol Pot og hans syge regime? Det er i hvert fald meget skræmmende, som de behandlende deres egne medborgere, ja det er vel en af de uhyggeligste historier om folkemord i vores nyere tid, og dette påvirker stadig landet dybt og berører også økonomien, føj føj føj venner! Der kommer også et indlæg herom.

I går var vi så på vej ud for at få lidt aftensmad, så støder vi ind i Anna Sofie, en gammel kending fra teenageårene i Allerød, vi bor så på samme hotel i denne store by i Cambodja, godt nok sjovt. 🙂

Det var så lige hvad jeg gad skrive nu, håber det var læseligt 🙂 jeg håber også at I alle sammen passer godt på hinanden derhjemme! Og hvis I husker mig på det når jeg kommer hjem, så skylder jeg sgu et klap i måsen 😉

Ha det dejligt 😘

Angkor WatSikke en tosse

1 thought on “Marcs rejseberetninger – Refleksioner

  1. Hej Marc

    Hvor er du god. det klarer du da super fint, bortset fra bandeordene :o)Du fortsætter bare og vi vil med fornøjelse følge med i jeres bedrifter. Pas godt på hinanden. Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *