Hua Hin 

Det var jo noget tilfældigt at vi endte med at bo på det grimmeste guesthouse nogensinde da vi kom til Hua Hin efter en knap 11 timers tur fra Koh Phangan. Heldigvis lå det rigtig centralt og det udnyttede vi til fulde. Hua Hin er en meget lang by, så mange af dagene lejede vi en knallert så vi kunne komme rundt. Det er så smart at mange af gaderne har tal som navne, så det er ret nemt at finde rundt. Bare ud på hovedvejen og mod det givne nummer. Og så hjælper det jo også lidt af Marcs indre gps er ret velfungerende i modsætning til min 🙂 

Vores plan var faktisk at finde et andet sted at bo end King’s Home. Selvom de var virkelig søde var det ikke rigtig os, der var simpelthen lidt for nusset, halv beskidt og ting alle vegne. Vi brugte næsten en hel dag på at gå fra hotel til hotel og fra guesthouse til guesthouse for at finde et nyt sted at bo, men ALT var udsolgt. Det bedste råd vi fik var at tage det første ledige vi fandt, så det gjorde vi og blev altså boende på King’s Home. Det havde nok været en god idé hvis vi havde booket noget hjemmefra, men vi havde ikke lige tænkt over at Hua Hin er feriedestination nummer 1 for folk i Bangkok, og derfor også stedet hvor mange holder nytår. Byen var fuldstændig proppet, mange priser steg og det var helt umuligt at finde et hotel eller at leje en knallert. Alt var simpelthen afsat.

Men på trods af vores boligsituation som vi ikke var helt tilfredse med – slet ikke efter at vi måtte skifte værelse til et uden vinduer, der lugtede af fugt og hvor Marc blev angrebet af lopper – så har vi været ret glade for at være i Hua Hin. Det har været rart at se lidt storby, selvom der var lige lovlig mange turister, men vi var der selvfølgelig også lige midt i højsæsonen. Vi endte med at være der i 7 dage og på de 7 dage har vi oplevet lidt af hvert. 


Vi har besøgt shoppingcenteret Market Village, hvor vi slet ikke shoppede men i stedet gik amok i spille-afdelingen og prøvede så godt som dem alle sammen. Især fodbold spillet var en succes hos Marc.

Selvsamme storcenter besøgte vi d. 1. januar, hvor scenen og nytårspynten var pillet ned, og der i stedet var opsat julepynt mens julemusikken drønede ud af højtalerne. Men okay, man siger selvfølgelig også at julen varer lige til påske. 

Vi har spist på gadekøkkener og fået virkelig god mad til virkelig gode priser. En omgang som den på billedet kostede 20 kr. – for os begge vel at mærke.

 Marc har fået sin første tur i en tuk tuk.

Vi har også forkælet os selv lidt og spist sushi, der koster langt under det halve af derhjemme, men som smager mindst ligeså godt.

Vi har fundet en dansk restaurant og fået både rugbrød, stægt flæsk med persillesovs og dansk morgenmad. Rundstykkef og blødkogte æg – mums!

Vi har besøgt Khao Sam Soi Yot nationalpark, som var en virkelig god og smuk oplevelse, og som bød på en over 100 km lang køretur på knallert. Den slags giver ondt i numserne! Vi har skrevet mere om turen lige her.

Faktisk har vi kørt rigtig meget på knallert og Marc er blevet helt god til at køre i den hektiske trafik – og i den modsatte side af vejen i forhold til derhjemme. 

Vi har også besøgt Khao Takiab, som ikke for sjovt bliver kaldt Monkey Mountain. Der var aber overalt! Faktisk nåede vi aldrig ind i templet fordi vi havde glemt at tage anstændigt tøj med. Men at se så mange vilde aber på én gang var en stor oplevelse i sig selv.

Hvor mange aber kan I lige tælle på det her billede? 😀

Vi har selvfølgelig også været en hel del på stranden, hvor vi har drukket strawberry shakes og læst bøger. Marc har læst turens første bog færdig (den anden bog i al den tid vi har kendt hinanden 😀 )


Vi har fejret nytår og efter en katastrofe af en middag, hvor så godt som alt gik galt, sneg vi os ind på Hilton til en storartet nytårsfest. Vi havde den bedste udsigt over fyrværkeriet på stranden, og klokken 24 sprang vi ind i det nye år fra en liggestol og ned i sandet.

  Vi har kørt i bus med de lokale og taget turen fra Hua Hin til Phetchaburi med den lokale bumlebus. Den kører med helt åbne vinduer og døre, og sådan en tur på knap to timer koster 10 kr. per person. De priser kunne vi godt lære lidt af derhjemme 🙂 

Vi er nu i Hat Chao, Phetchaburi og det er noget helt andet end Hua Hin. Vi har været her i halvandet døgn og på den tid har vi set 6 andre turister. Vi er de eneste der bor på resortet, så vi har hele området og poolen for os selv. Ingen snakker engelsk og alle skilte, menukort osv. er på thai. Så man må sige at vi er kommet lidt væk fra det turistede Thailand og det er skønt. 

2 thoughts on “Hua Hin 

  1. Kære I to. Hvor er det bare fantastisk at kunne følge med fra iskolde Danmark hvor temperaturen i Allerød var -8 grader i morges med lidt vind så det føles ekstra behageligt….not! Skønne billeder og underholdende rejsebeskrivelse, som jeg elsker at læse. Selvfølgelig også fordi der er billeder af to dejlige mennesker, som jeg savner. Det hjælper lidt med billeder og især at vide, at I har det fedt og nyder jeres spændende rejse. Ha’ det godt og pas godt på hinanden. Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *