En dag på barsel med baby

Så blev det tid til at lille indblik i hvordan en dag på barsel med baby kan se ud. Har før skrevet om en dag på barsel uden baby, og jeg kan vidst godt afsløre at der er stor forskel! Indlægget her er skrevet dagen efter at P blev vaccineret, så han har været lidt pylret og haft lidt feber, og natten har derfor ikke været særlig god. Da jeg havde været oppe 5 gange for at tilbyde bryst, vugge, skifte en svedig body og flytte ham i sengen stoppede jeg med at tælle. Man bliver bare mere træt hvis man kigger på uret hver gang man vågner.

Well kan ligeså godt forberede jer på at det her bliver et af de lidt længere indlæg. Men jeg synes det har været ret skægt at lave, så jeg tænker at lav et nyt hver måned. Det bliver også skægt for mig selv at se hvordan dagene ændrer sig i takt med at han bliver større.

Velkommen til en dag i mit barselsliv med en baby på 5 måneder.

05.22

Vågner til den velkendte lyd af en ble der bliver fyldt. Står op for at skifte bleen. Da jeg kommer ind i seng igen ringer Marcs vækkeur. Vi snakker kort sammen, putter lidt og jeg tilbyder P brystet så han forhåbentligt kan falde i søvn igen. Han afviser og ligger sig selv til at sove. Succes!

07.35

Bliver vækket af urolig baby, der fægter med armene i søvne. Finder et bryst frem til ham og sover videre. Han spiser halvt i søvne og falder i søvn bagefter.

08.58

Så går den ikke længere. Vi har sovet en halv time længere end vi plejer og jeg bliver vækket af den sødeste lille snakkende babystemme alt i mens jeg bliver pillet på armen og i ansigtet. Den bedste måde at vågne på! Elsker at sove ved siden af ham <3 Vi ligger og snakker lidt i sengen, siger godmorgen og putter.

09.15

Vi står op, lille P får en ren ble og noget tøj på. Jeg ligger ham på et tæppe på gulvet i køkkenet mens jeg laver morgenmad. Vi er løbet tør for mælk, så ingen kaffe til mig. Øv. Spiser morgenmad med baby på skødet. Får yoghurt med musli og frugt. Er blevet tippet om en hjemmeside, der har mega tilbud på moderne stofbleer, så der smutter jeg ind forbi.

10.00

P begynder at vise tegn på træthed, så jeg hænger slyngevuggen op. Skifter ham og synes han er lidt varm, så jeg tager hans temperatur. Den siger 37,6. Går ind i soveværelset og ammer ham liggende. Kan hurtigt konkludere at vi ikke får brug for slyngevuggen.

10.20

P er faldet i søvn ved brystet. Jeg lukker øjnene lidt og forsøger at hvile mig. Havde ellers 117 ting at ordne mens han sov lur, men det må vente til senere. Skal sådan tisse, men har ikke lyst til at rejse mig.

10.55

Han har endelig sovet over 30 minutter, som plejer at være skillelinjen mellem en kort og en lang lur. Lister forsigtigt på toilettet, henter min telefon og en bog, inden jeg skynder mig ind til ham i sengen igen. Han bevæger lidt på sig da jeg kommer tilbage, får en babs i munden og spiser lidt i søvne.

11.12

Vågen igen, men ikke helt tilfreds. Tager ham op, vugger lidt og synger en sang. En kæmpe bøvs sad på tværs, og da den er kommet ud, er humøret bedre. Vi står op, skifter ble og jeg genoptager min plads ved computeren med baby på skødet. Spiser en banan og får bestilt de moderne stofbleer og wetbags jeg skal bruge (tror jeg). YES! Har ledt efter det i 100 år og glæder mig så meget til at modtage det.

11.45

Går på badeværelset for at børste tænder og ordne hår. Snakker med og underholder P imens, som ligger på et tæppe på gulvet. Han griner og synes det er en fest at se mig børste tænder.

12.02

Han begynder at lyde en kende mere utilfreds i det, så jeg finder viklen frem. Tager tøj på, skifter en ble, giver vikle-venligt tøj på og vikler ham. Går lidt frem og tilbage i huset mens jeg aer ham på ryggen.

12.10

Han sover og jeg finder computeren frem og starter på det her blogindlæg.

12.24

Min morfar ringer og spørger om jeg ikke kommer over forbi i løbet af eftermiddagen. Sætter en vask over, spiser en rugbrødsmad og tager overtøj på inden jeg går derover. Hurra for at vikle! Så meget nemmere at komme ud af døren 🙂

12.48

Lille P vågner lige inden jeg går ud af døren. Ringer til min mormor på gåturen for at høre hvordan hun har det.

13.06

Ankommer hos min morfar. Drikker en sodavand, hjælper med lidt vasketøj, en computer der driller, snakker og hygger. Hører historier om livet under krigen, en roadtrip til Italien i en lejet folkevogn og vi finder nogle gamle aviser fra 1940, som vi kigger lidt i. Skifter ble, ammer og putter lille P til lur i viklen mens jeg er der. Klokken er 14.30 da han sover.

15.01

Lille P vågner da jeg er på vej ud af døren.

15.17

Vi er hjemme igen. Faderen er imellemtiden kommet hjem fra arbejde og har ordet køkkenet. Tømt opvaskemaskine og sådan. Vi smører nogle rugbrødmadder og sætter os i haven for at spise sen frokost. Snakker om hvad resten af dagen og ugen skal gå med.

15.53

Jeg ammer, skifter bagefter ble og tager igen hans temperatur. Den siger nu 36,7. Dejligt! Sætter lille P i barnevognen med noget legetøj.

16.01

Kører barnevognen om i haven, hvor jeg hænger vasketøj op mens P kigger på fra barnevognen. Sætter en ny vask over da vi kommer ind. Marc tager et bad imens. Han er træt og har ondt i skulderen.

16.31

Marc ligger sig ind i seng og tager P med. Han er træt men kan ikke finde ro og vil ikke sove. Jeg prøver at amme ham i søvn, men lige som han er ved at falde hen, kæmper han istedet imod og begynder at græde. Tager ham i stedet i armene, synger og vugger ham til han sover.

16.55

Han sover endelig og jeg lister ham forsigtigt over på Marcs mave, så de kan få en middagslur sammen. Går ud i køkkenet og sætter mig ved computeren hvor jeg tjekker mails og forbereder en gave, der skal gives senere på ugen.

17.45

Går i køkkenet for at lave hjemmelavet musli. Snakker i telefon med min mor i Spanien imens.

18.14

Tilbage foran computeren. Spiser en rugbrødsmad og drikker en pepsi max. Fortsætter med at forberede gave.

18.28

Der bliver kaldt inde fra soveværelset. P er vågen og sulten. Ammer ham liggende i sengen mens han får øjne.

18.43

Ren ble og tøj på inden vi skal et smut forbi min svigermor.

18.49

Vi laver om i planen og Marc & P kører derover mens jeg bliver hjemme og rydder op og gør rent.

20.00

De er hjemme igen og jeg har glemt at koge ris som lovet. Vi koger ris og varmer en karryret fra dagen før. Jeg skifter en ble, ammer, piller vasketøj ned og plukker lidt bær i haven til morgenmaden i morgen tidlig.

20.48

Vi spiser aftensmad og ser et program om psykisk syge, der savner deres sygdom. Spændende. P er med til bords og sidder på mit skød.

21.15

Jeg gør natteklar i soveværelset, skifter en ble igen, giver nattøj på og giver P til Marc mens jeg selv børste tænder og gør mig klar

21.30

Ammer liggende i sengen. Marc er i stuen og ser programmet færdigt.

21.46

Bedst som P er ved at falde i søvn, hører jeg igen den velkendte lyd af en ble, der bliver fyldt. Står op og skifter ham og han virker slet ikke træt længere.

21.51

Tilbage i seng. Trætheden er tilsyneladende forsvundet og P beslutter sig for at udforske sin stemme. Snakker, skriger og råber helt vildt. Kan høre Marc grine af ham inde i stuen.

22.03

Koncerten er slut og P gør tegn til at han gerne vil sove. Ligger ham på siden, så vi ligger mave mod mave og ammer ham.

22.13

Han sover og jeg skriver indlægger her færdigt og læser lidt blogs inden jeg selv ligger mig til at sove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *