Den spanske stol – min absolutte design favorit

den spanske stol

Alle billederne er fra Pinterest

Jeg aner ikke hvor min interesse for designermøbler pludselig kom fra. Jeg har altid hellere ville rejse og opleve ting, end jeg har ville bruge mine penge på dyre møbler. Bevares – jeg sætter da også pris på et pænt hjem, og kunne aldrig drømme om at indrette mig med udelukkende Ikea ting. Men at gå derfra, til ligefrem at sukke højt og sende lange blikke efter diverse designermøbler, den havde jeg alligevel ikke set komme. Det må være noget, der har sneget sig ind på mig med alderen.

Før i tiden satte jeg så godt som altid kvantitet over kvalitet. Jeg købte alt mit tøj på udsalg, lagersalg eller tilbud, og ville til hver en tid hellere have 5 par bukser af tvivlsom kvalitet end ét par af god kvalitet. Det samme gjaldt i mange andre aspekter af mit liv – hellere 3 besøg på en billig café end et besøg på en god restaurant. Hellere 3 halvflade fadøl og to dårlige shots på et billigt værtshus end 2 gode cocktails på en pænere bar. Og så videre. Men der er altså noget der har ændret sig. I dag vil jeg gerne bruge penge på god mad, kvalitets bukser og gode cocktails – og nu altså også designermøbler. Ting, som jeg aldrig kunne finde på før i tiden. Det er skægt som tingene og ens holdninger ændrer sig med alderen.

Dermed ikke sagt at det gælder hele tiden. Jeg vil stadig gerne bruge penge på det modsatte – købe bukser af ringe kvalitet hvis de er fede nok, spise på billige cafeer og drikke billig alkohol på skumle værtshuse. Det er bare ikke det eneste jeg vil længere, og før hvor jeg aldrig kunne drømme om at kaste penge efter “unødvendige” ting (på nær ekstremt meget tøj, sko, alkohol og cafébesøg – men jeg tror at I forstår min pointe), så drømmer jeg altså i dag om at kunne fylde mit hjem med tidsløse designklassikere. Især Den Spanske Stol får dybfølte suk og lange blikke fra mig i øjeblikket. Jeg synes at den er SÅ smuk, og jeg har været pjattet med den siden, at jeg så den for første gang for mange år siden. Men selvom at jeg pludselig har fået en forkærlighed for designermøbler, så synes jeg måske at 20-25.000 er liiige i overkanten for en stol – man kan i hvert fald komme ret langt i Asien for de penge!

Hvad synes I? Deler I min kærlighed for dette smukke stykke dansk design?

2 thoughts on “Den spanske stol – min absolutte design favorit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *