Om datenights og om at gå i natkirke en fredag aften

img_0810illum-rooftopnatkirke

Der var en periode, hvor mig og min kæreste havde en fast aftale den første fredag i hver måned. Vi kaldte det datenight, og så skiftedes vi til at arrangere, hvad vi skulle, uden at den anden vidste det. Man behøvede ikke at have arrangeret noget specielt. En lejet film og en pose slik (eller to) var helt i orden. Det vigtigste var bare, at vi prioriterede at have noget kvalitetstid sammen. Jeg ved egentlig ikke helt hvornår, at konceptet gled ud i sandet for os. Men i hvert fald er det længe siden, at vi sidst har holdt datenigt. Noget som vi gerne vil have indført igen.

Vi er heldigvis ret gode til at lave ting sammen. Men der er altså bare noget specielt ved at have aftaler sammen ude i fremtiden. Især når man har været sammen længe og også bor sammen, så er det altså ikke så ofte, at man laver deciderede aftaler. Vi gør i hvert fald ikke 🙂

Men i aften havde vi altså sådan en. En aftale. Så da det blev eftermiddag og vi var hjemme fra henholdsvis studie og job, så sprang vi på cyklerne og cyklede mod centrum. Vores destination var Illum rooftop og Rossopomodoro, hvor der hver fredag er aperol spritz og pizza buffet for 100 kr. Vi fik plads på terrassen og kunne samtidig nyde den fine udsigt over København. Slet ikke dårligt.

Bagefter skulle vi egentlig have været et smut forbi Frederiksberg til en øl og et slag pool, men vi var simpelthen så trætte efter en alt for lang og travl uge, at vi ikke orkede den 5 kilometer lange cykeltur. I stedet gik vi en tur, og endte ved Helligåndskirken, hvor der tilfældigvis var Natkirke. Noget som jeg aldrig har hørt om før, men som jeg selvfølgelig lokkede min kæreste til, selvom han var ret så skeptisk. Så sad vi der fredag aften på en kirkebænk omringet af stearinlys med hinanden i hånden og sang salmer. Hvem havde lige set den komme? Haha. Men det var en virkelig fin og hyggelig oplevelse, og jeg vil klart anbefale det til alle. Kristen eller ej.

Vi fortsatte vores gåtur, og kom tilfældigvis til Vor Frue kirke, hvor der sørme også var Natkirke, så der skulle vi naturligvis også ind. Her var kirken, udover stearinlys, også oplyst af forskelligt farvet lys, der var sækkestole og puder, som folk kunne slænge sig i, og så var der DJ og elektronisk musik. En virkelig skæg kombination, som jeg slet ikke var klar over fandtes. På vejen ud snuppede jeg et kirkeblad med, og har altså helt sikkert planer om at komme tilbage. Så endnu en anbefaling hvis man er til lidt anderledes oplevelser i København.

Ved 21 tiden vendte vi snuder og cykler mod vores adresse, og således sidder jeg nu i min spisestue mens M spiller playstation i stuen. Om lidt vil jeg gøre ham selskab, og så tror jeg, at vi skal falde i søvn til den tredje Pirates of Caribbean film i rækken. GOD WEEKEND <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *