Opskrift // Krabbetærte på hjemmelavet bund

20140406-114249.jpg
20140406-114258.jpg
20140405-194328.jpg
Her i weekenden lavede jeg krabbetærte med forårsløg, dild og spinat på hjemmelavet bund. Både min kæreste og jeg var rimelig spændte på resultatet, for jeg havde ikke rigtig fulgt nogen opskrift, og så brugte jeg en springform i stedet for en tærteform. Men den blev faktisk rigtig vellykket, og den blev også godkendt af min kæreste (vigtigt!), og så var den ovenikøbet virkelig nem at lave. Så derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer.

Ingredienser
Tærtebund
1 dl vand
0,5 dl olie
200 g mel (jeg brugte grov rugmel og hvedemel)
Salt

Tærtefyld
Surimi sticks
Spinat
Forårsløg
Dild
Revet ost
4 æg
2 dl mælk
Salt og pepper

Fremgangsmåde
Ingredienserne til tærtedejen blandes og æltes godt, formen smøres og “fores”. Midt i det hele fandt jeg ud af, at jeg ikke ejer en tærteform, og jeg brugte derfor en springform hvilket fungerede rigtig godt. Sørgede bare for at lave lidt højere kanter. Herefter prikkes bunden med en gaffel, inden den bages i cirka 10 minutter ved 200 grader.

Jeg lod bunden køle helt af inden jeg puttede fyldet i, men jeg tror ikke at det er en nødvendighed. Startede med krabbekøbet, som var blevet skåret i skiver, derefter forårsløg og til sidst spinat. Det dejlige ved tærter er jo at man kan variere fyldet præcis som man har lyst til, så der er frit valg på alle hylder 🙂 Herefter piskede jeg æg og mælk, og tilsatte finthakket frisk dild, salt og pepper, og hældte blandingen over tærtefyldet. Til sidst kom jeg revet ost på toppen, og satte tærten i ovnen i 30-40 minutter ved 200 grader indtil fyldet er fast, og voila så er der serveret. Det viste sig at det faktisk var rigtig smart at bruge en springform, da den bare kan åbnes bagefter, og så har man den fineste tærte. Tror faktisk at jeg vil gøre sådan fremover. Ingen grund til at investere i et tærtefad 🙂

Lignende indlæg

En tanke om "Opskrift // Krabbetærte på hjemmelavet bund"

  1. Pssst!!! Du ved god, at Surimi sticks ikke er krabbekød men torsk?? Men bortset fra det… din tærte ser utrolig lækker ud 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *