Opskrift // Hjemmelavet falafel

Til min kærestes fødselsdag havde jeg lavet en ordentlig portion hummus, og i stedet for at smide det ud brugte jeg det til at lave falafel af. Ingen af ingredienserne er afmålt, men bare tilføjet på gefülen.

Ingredienser:
Kikærter
Løg
Hvidløg
Persille
Rasp
Hvedemel
Salt
Peber
Falafel krydderi

Fremgangsmåde

  • Kikærterne blendes.
  • Hvidløg presses, løg og persille hakkes fint.
  • Det hele røres sammen – da jeg ikke ejer en foodprocessor rørte jeg bare det hele sammen i en stor skål med en ske, det kan man sagtens.
  • Dejen smages til og formes til små kugler – jeg trykkede dem flade (tænkte at de så nok var hurtigere at stege).
  • Steges på panden i olie.

De første par stykker jeg lavede blev noget værre juks. Så snart jeg stegte dem, flød de ud, og det var helt umuligt at bevare formen. Den eneste løsning på det er vidst at tilføje mere mel (det læste jeg mig i hvert fald frem til), så langt så godt. Havde læst flere steder at man skulle bruge godt med olie eller friturestege dem for at få det bedste resultat. Men faktisk så blev mine falafler langt bedre da jeg skar ned på olien. De holdte formen bedre og fik ikke den der “olie-agtige” smag som jeg i hvert fald ikke bryder mig om, og så sparer man også lidt på kalorierne.

Serverede dem med grovpitabrød, salat og hjemmelavet kalorielet hvidløgsdressing. Både min kæreste og jeg var meget begejstrede, så det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *