En dag på et børnehjem i Cambodja 

Indlægget her er skrevet mens vi stadig var på børnehjemmet, det er vi jo som bekendt ikke længere, men derfor skulle det ud alligevel 🙂

Dagen starter klokken 07, hvor vores vækkeur ringer. Cirka klokken 07.15 er der morgenmad og klokken 08 er der undervisning for den første klasse, efterfulgt af endnu en klasse klokken 09. Alle børnene her går på den offentlige skole, men de har ikke nær så mange timer som derhjemme. Derfor er der undervisning på børnehjemmet ved siden af. Det vil sige at de børn, der går i skole om formiddagen, de bliver undervist på børnehjemmet om eftermiddagen og omvendt. 

Ved 11.30 tiden spiser vi frokost, og så er der igen undervisning klokken 13 og klokken 14. I øjeblikket er her ret mange frivillige på stedet, så klasserne er delt lige mellem os. Mig og Marc har klokken 09-klassen, som er den næstbedste målt på deres engelsk kundskaber. 

Ved 16-17 tiden er alle børnene som regel tilbage på børnehjemmet, og så hygger vi med at spille spil, tegne eller hvad vi ellers kan finde på. Mange af drengene er meget glade for fodbold og endnu gladere for, at her nu er en mand på stedet, der gider at træne og spille med dem, så det får de meget tid til at gå med. Men først efter klokken 16, for det er forbudt at spille fodbold fra 11-16 pga. varmen. 

Ved 18 tiden spiser vi aftensmad, og så har vi fri indtil næste morgen. Solen går allerede ned klokken 18, og her er ikke så meget at lave når først det er blevet mørkt – det er der for den sags skyld heller ikke når det er lyst haha :-D. Vi er nemlig så langt ude på landet at der hverken er nogle gadelamper eller nogle steder at gå hen. Så for det meste dalrer vi bare lidt rundt, nogen dage løber vi en tur og andre ser vi en film.

Klokken 21.30 er her som regel stille (så stille som her nu engang kan blive), og børnene sover. Det er skægt at opleve hvor langsomt tiden går her i forhold til derhjemme. Ingen skal nå noget, og tingene tager bare den tid, som de nu engang tager. Det er skønt men også en kæmpe udfordring for to danskere som os, der er vant til et højt tempo. Vi kommer nok hurtigt til at kede os 🙂 


Vores værelse hvor jeg en dag fandt en hundehvalp under sengen, en anden dag en kattekilling og alle dage havde vi besøg af adskillige myg, kakerlakker og andre store biller.
Vandet i det store kar er til at skylle ud i toilettet med, for den slags foregår manuelt. Ofte var det også vandet vi badede i, fordi at bruseren sjældent virkede.

Fodboldbanen 🙂De sødeste grise bor også på børnehjemmet sammen med høns, hunde og katte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *